Šport
torek, 25. januar 2022

Do zadnjega atoma moči

Univerzitetna košarkarska liga

V ponedeljek, 24.1.2022 se je v telovadnici Srednje tehniške šole Koper odvijal četrti krog Univerzitetne košarkarske lige.

V prvi tekmi sta se pomerili ekipi  FAMNITa (Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije) in FHŠ (Fakulteta za humanistične študije). Kljub veliki želji in trudu igralcev Famnita, so morali FHŠju priznati premoč prav v vsaki četrtini. Jokič (Famnit): ''FHŠ ima res dobre in močne igralce, vedo kako se igra in kako zadeti koš. Vseeno smo veseli, zbrali smo se, igrali in to je tisto kar največ šteje. Sem vesel, da so me prijatelji prepričali k sodelovanju in se veselim novih priložnosti.'' Končni rezultat je bil 59:46.

Ekipa Famnita

Ekipa FHŠ


FHŠ je ostala na igrišču za nov dvoboj, in sicer proti FM (Fakulteta za management). Igralci FHŠ so bili že ogreti, napadalno so začeli dvoboj in že v prvi četrtini povedli za 13 točk. Spretno so preigravali nasprotnike in uspešno zadeli koše. FM so do konca tekme le zbrali 39 točk, a je bilo premalo v primerjavi z FHŠjevimi 56 točkami.

Ekipa FM

V tretji tekmi je FM igral proti FPP (fakulteta za Pomorstvo in promet). Tekma je bila prvo polovico precej izenačena. Igralci FPPja so se morali v tretji četrtini pošteno potruditi, da so si ustvarili primerno razliko v točkah s katero so lahko malo bolj sproščeno igrali do konca tekme. Tekma se je zaključila z rezultatom 64:41 za FPP. Golli (FM): ''Ni nam šlo dobro, želeli smo si manjšo razliko v rezultatu, stiskali smo z obrambo, a so nam na koncu vseeno pobegnili.'' Erik G (FPP): ''Izboljšat smo morali obrambo in jih primit boj na trdo, ni bilo druge. Na koncu smo pokazali, da smo pravi.'' 

Ekipa FPP