Šport
četrtek, 02. december 2021

Testiranje European Fitness Badge in mesec aktivnega staranja 2021

Medgeneracijska vadba v polnem zagonu

Tudi letos smo v oktobru, mesecu aktivnega staranja, organizirali medgeneracijsko vadbo, ki je požela toliko uspeha, da se je nadaljevala tudi v novembru. Tudi tokrat, se je Univerzitetna športna zveza Primorske, povezala s Centrom dnevnih aktivnosti za starejše občane Koper in medgeneracijsko smo, vsak ponedeljek, pridno skrbeli za svojo psihofizično pripravljenost. V dopoldanskem času smo vadili v prostorih Kulturnega društva Marezige.

Udeležencem vadbe, je bila predstavljena raznolika vadba, ter preventivni ukrepi, pri preprečevanju akutnih in kroničnih poškodb, do katerih lahko pride v našem vsakdanu. Osredotočili smo se na promocijo in ohranjanje telesnega in duševnega zdravja, razvijanju koordinacije, gibljivosti, moči in vzdržljivosti.

Poleg vadbe, smo v mesecu oktobru izvedli tudi testiranje EFB (European Fitness Badge), na vseh udeležencih medgeneracijske vadbe. EFB testiranje predstavlja nabor testov za oceno posameznikovega, z zdravjem povezanega stanja telesne pripravljenosti. Vključuje sedem različnih vaj za oceno vzdržljivosti, moči, koordinacije in gibljivosti ter oceno telesne strukture in drže. 

Zahvaljujemo se Centru dnevnih aktivnosti za starejše občane Koper za sodelovanje in vsem udeležencem vadbe, ki jih je bilo vsak ponedeljek več.



Promocijska aktivnost je sofinancirana s strani MOK.