Šport
torek, 04. januar 2022

Z netaktično igro do zmage

Univerzitetna košarkarska liga UP

Prvi ponedeljkov večer v letu 2022 smo preživeli na tekmi Univerzitetne košarkarske lige UP med ekipama FHŠ (fakulteta za humanistične študije) in FVZ (Fakulteta za vede o zdravje).

 

Igra se je iz minute v minuto stopnjevala. Vsekakor je vodilno vlogo prevzela ekipa FHŠ, ki je začetnim 11 točkam, po vsaki četrtini dodala po 20 novih. Igralci in igralka FVZ so sicer skušali slediti tempu, vendar zelo težko so konkurirali dobri uigranosti FHŠja. Hana Kanduš, FVZ:''Vesela sem, da se nas je zbralo dovolj za igro. Nasprotnik je bil boljši, mi smo se pa vseeno trudili kolikor smo lahko, glede na to, da na začetku sploh nismo imeli menjave. Noben od nas ni profesionalni igralec, prišli smo igrat za zabavo.'' Plavšič David, FHŠ, pa je v šali dejal:''Imeli smo odlično taktiko, vendar nismo taktično odigrali.'' Kakorkoli, tekma se je končala z rezultatom 44:73 za FHŠ.

Ne glede na rezultat, so bili vsi igralci na igrišču veseli, da so lahko večer preživeli v dobri družbi, z aktivnostjo, ki jo imajo najraje, pri kateri uživajo, se zabavajo, sprostijo in nasmejijo. Šport in košarka nas povezuje in lepo je bilo začeti leto na tak način.

 

Ekipa FVZ

Iztrošeni FHŠ


Naslednje košarkarsko kolo bo 24.1.2022. Se že veselimo.