Šport
torek, 22. junij 2021

Otvoritev poletja v športnem duhu

Odbojka na mivki

Na peščenih igriščih Centra športov na mivki v Kopru, je na najdaljši dan v letu, ponedeljek, 21.junija 2021, potekal študentski turnir trojk. Sodelovalo je 6 ekip, ki so se borile za osvojitev najžlahtnejših medalj. Prvo mesto si je priigrala ekipa FIKUS HIBISKUS, ki je svojo prevlado nad ekipo HISYM izkazala šele po tretjem odločilnem nizu. Nekoliko bolj tekoče je zmago za tretje mesto osvojila ekipa JNA proti IDHIT DAT, in sicer z rezultatom 2:0.

Vse ekipe so izkazale izredno angažiranost, borbenost in voljo do igre. Zato je bilo prav prijetno spremljati dvoboje, ki so se nizali od 18.00 pa vse do 22.00 ko je sledila podelitev medalj in praktičnih nagrad.

Ognjen (FIKUS HIBISKUS): ''Bilo je lepo igrati na turnirju. Smo veseli, da se je po dolgem času, zaradi celotne situacije, končno nekaj organiziralo. Na igriščih smo uživali, sledilo je tudi prijetno druženje. Z našo igro smo zadovoljni in veselili smo se končne zmage. Zahvaljujemo se organizatorjem in upamo, da bomo kmalu deležni podobnih dejavnosti.''

Študenti in študentke se lahko še naprej brezplačno udeležijo rekreacije odbojke na mivki, ki poteka vsak ponedeljek in sredo od 18.oo do 20.oo sredo vse do konca septembra. Registracija je potrebna preko tega spletnega obrazca.


Rezultati:

1.    mesto: FIKUS HIBISKUS (Emrah, Ognjen, Nikola, Nina)

2.    mesto: HISYM (Jaka, Matej, Ines)

3.    mesto: JNA (Janko, Neža, Aleksandar)

4.    mesto: IDHIT DAT (Matevž, Luka, Tajda)

5.    – 6. mesto: Štrudli (Jana, Trajche, Elena, Bogdan) in Slončki (Aljaž, Tadej, Taj, Boštjan)


Polfinale:

HISYM: JNA  2:0

Fikus hibiskus: IDHIT DAT 2:0


Za 3. mesto:

JNA: IDHIT DAT  2:0


Za 1. mesto:

FIKUS HIBISKUS: HISYM  (2:1)


Turnir - Mokra čista 10ka! sta organizirala Študentska organizacija Univerze na Primorskem in Univerzitetna športna zveza Primorske.

Promocijska aktivnost je bila sofinancirana s strani Mestne občine Koper.