Šport
sreda, 07. julij 2021

Vadba na recept

Gibanje in zdravje

V letošnjem letu je Športna unija Slovenije pripravila novost – program Vadba na recept, ki ga izvaja v sodelovanju s ŠUS Eurofitnes centrom. Program predstavlja edinstveno rešitev, kako po dolgotrajni odsotnosti gibanja in športno rekreativnih dejavnosti posameznike ponovno vključiti v vadbeni proces, ki bo temeljil na konsistentnosti, interaktivnosti in ustrezni motivaciji.

Po dolgotrajni odsotnosti ustrezne telesne aktivnosti zaradi lockdowna in podobnih ukrepov je potrebno vsakega vadečega obravnavati individualno ter pripraviti program vadbe na podlagi njegovih trenutnih telesnih sposobnosti in zdravstvenih posebnosti. Udeleženci programa vadba na recept bodo s pomočjo inovativne metode vadili pod strokovnim nadzorom po programu, ki jim ga bo predpisala kineziologinja po osebnem posvetu.

Vadba na recept vključuje brezplačen 60-urni personaliziran program vadbe, ki mu vadeči sledijo s pomočjo mobilne aplikacije, izvajajo pa ga lahko na kardio napravah in trenažerjih v prostorih fitnes centra, na prostem ali kar doma. Program je pripravljen skladno z oceno gibalne učinkovitosti (s pomočjo evropske baterije testov European Fitness Badge), s katero posamezniku pred začetkom izvajanja podamo informacijo o stanju njegove trenutne telesne pripravljenosti. Ne glede na to, ali posameznik program izvaja znotraj fitnes centra ali doma, mu je ekipa kineziologov ves čas na voljo s podporo, nasveti in tudi potrebno motivacijo.


Program vključuje:

brezplačne uvodne meritve s pomočjo evropskega testa European Fitness Badge

posvet s kineziologom 

brezplačen 60-urni personaliziran program vadbe

uporaba mobilne aplikacije LOOP 


Aktualni termini uvodnih meritev: 

5.7. ob 10:00 – starejši od 60 let

8.7. ob 16:00 – odrasli do 60 let

12.7. ob 10:00 – odrasli do 60 let

15.7. ob 16:00 – starejši od 60 let

19.7. ob 10:00 – starejši od 60 let

22.7. ob 16:00 – odrasli do 60 let

26.7. ob 10:00 – starejši od 60 let

29.7. ob 16:00 – odrasli do 60 let

Prijavite se lahko na telefonski številki 01 518 16 62, e-pošti sus@eurofitness.com ali na spletni prijavnici.  

Prednosti programa vadba na recept je prepoznalo tudi Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, ki je v letošnjem letu finančno podprlo pilotno izvedbo.