Sociala
ponedeljek, 07. december 2020

Akcija zbiranja daril za otroke

Polepšajmo praznike v Domu Malči Beličeve!

Študentska organizacije Univerze na Primorskem se je decembra pridružila humanitarni akciji za osirotele oziroma zapuščene otroke iz Doma Malči Beličeve, ki jo izvajajo študenti arheologije filozofske fakultete v Ljubljani. 

Akcija zbiranja božičnih daril in šolskih potrebščin

Za otroke zbiramo različne priboljške (suho sadje, sladkarije, oreščki, različno pecivo) in šolske potrebščine (zvezki, šestila, barvice, flomastri, svinčniki) ter knjige. Prav jim bodo prišle tudi zimske nogavice, copati, rokavice in kape. Zbira se tudi embalaža za praznično zavijanje (darilne vrečke, darilni papir, itd.).

Darila zbiramo v Študentskem centru Univerze na Primorskem (prostori ŠOUP, Čevljarska ulica 27, Koper) do 20. decembra 2020. Zaradi poostritve ukrepov proti širjenju nalezljive bolezni Covid-19, bo zbirno mesto sprejemalo darila vsak torek in petek po predhodni najavi med 11. in 12. uro na info@soup.si.


Zbirno mesto in izvedbo projekta na ŠOUP izvaja skupina študentov prostovoljcev PreProstoVoljni. Projekt PreProstoVoljni sofinancira Mestna občina Koper.