Sociala
ponedeljek, 13. november 2023

Božiček za en dan 2023

Dobrodelna akcija za otroke iz socialno šibkih družin.

Postani Božiček za en dan in osreči otroka iz socialno šibke družine!

Božiček za en dan je popolnoma neprofiten projekt, izpeljan v celoti s strani prostovoljcev. Za projektom stoji Zavod 364 in skupina posameznikov, ki iz želje po ustvarjanju dobrega v svetu projekt vodi in v njem sodeluje na vseh nivojih.

Dobrodelna praznična akcija Božiček za en dan se je rodila leta 2012 in že v prvem letu jim je uspelo obdarili 225 otrok. Akcija je iz leta v leto rasla, že naslednje leto so s pomočjo Božičkov uspeli obdariti več kot 3.700 otrok. Leta 2016 pa se je akcija razširila še na socialno šibkejše starostnike.

V lanskem letu so v sklopu akcije obdarili že več kot 13.000 otrok in starostnikov, v vseh letih skupaj pa so podarili že več kot 90.000 skrbno pripravljenih daril.

Zbirna mesta

Darila bo tudi letos možno prinesti na zbirno mesto v Študentskem centru Univerze na Primorskem (prostori ŠOUP, Čevljarska ulica 27, Koper) od 8. do 28. novembra 2023 v času uradnih ur info točke ŠOUP (pon - pet: 9.00 - 12.00 in 13.00 - 15.00).

Več o dobrodelni akciji in prijavo za Božička za en dan si lahko ogledate na spletni strani Božiček za en dan.

Darilo prinesite na zbirno mesto

Božički se morate najprej registrirati, nato darilo shraniti v škatlo (organizatorji priporočajo škatlo za čevlje ali škornje) in jo okrasiti po svojih željah. Škatlo in pokrov je treba zaviti posebej in zavezati z elastiko, saj bodo prostovoljci vsa darila pregledali, umaknili neprimerna darila, kot so strgana in umazana oblačila ali sveže pecivo, in po potrebi dopolnili.

Po oddaji darila pa v svojem profilu še označite, da ste darilo oddali.

zbirno mesto bozicek 2021

Zbirno mesto in izvedbo projekta na ŠOUP izvaja skupina študentov prostovoljcev PreProstoVoljni. Projekt PreProstoVoljni sofinancira Mestna občina Koper.

Zanimivo /povezane novice