Splošno
ponedeljek, 29. november 2021

Budimpešta s ŠOUP

Ste pripravljeni na najboljši in najbolj čaroben predbožični izlet?

  • DATUM: 11. - 12. december
  • MESTO: Budimpešta
  • EKSKLUZIVNA ŠOUP CENA: 55 EUR

VSAK UDELEŽENEC MORA IZPOLNJEVATI POGOJ PC (prebolel ali cepljen) ‼️

→ PRIJAVA: Google obrazec

Prijave zbiramo od 30. 11. 2021 do 8. 12. 2021 oziroma do zapolnitve prostih mest. 

V primeru prevelikega števila prijavljenih bodo imeli prednosti tisti, ki so znesek že poravnali. Vaša prijava bo dokončana, ko bo poravnan znesek izleta. 

Plačilo lahko opravite na INFO točki ŠOUP v Kopru vsak delovni dan od 9. do 12. ure in od 13. do 15. ure.

Ali na ŠOUPostaji PORTOROŽ (Turistica): sreda, 1.12. in 8. 12. (9.00 - 13.00); petek, 3. 12. (10.00-14.00), torek, 7. 12. (14.00 - 18.00)

Program

1. dan

Odhod avtobusa iz Slovenije v zgodnjih jutranjih urah, nato vožnja mimo Maribora na Madžarsko in naprej ob južni obali Blatnega jezera do Budimpešte. Ob prihodu v mesto sledi avtobusni ogled mesta ob Donavi. Za začetek si bomo ogledali veličasten Trg herojev, ki so ga zgradili za tisočo obletnico prihoda Madžarov v Evropo. Ob trgu se bohoti mestni park, v katerem se nahaja tudi Vajdahunyadijev dvorec, ki velja za eno najlepših zgradb v mestnem parku. Pot nas bo nato vodila mimo državne opere, parlamenta in cerkve sv. Štefana s slavno sveto roko. Sledi prosti čas za sprehod po največji nakupovalni ulici v Budimpešti – Váci Utca, polni trgovin, butikov, restavracij in slaščičarn. Imeli boste tudi dovolj časa za okušanje lokalnih specialitet. V popoldanskih urah sledi namestitev v hostlu v središču mesta in priprava na večerno zabavo.

2. dan

Po samopostrežnem zajtrku imate možnost spoznati Budimpešto iz druge perspektive. Z nami se lahko odpravite na panoramsko vožnjo z ladjico (doplačilo) od Margaretinega otoka, pod vsemi pomembnimi mostovi, mimo parlamenta vse do pročelja Citadelle. Po vožnji z ladjico bo sledil prosti čas za sprehod po mestu nato pa se bomo odpravili na grajski grič, kjer se bomo sprehodili mimo pravljične ribiške trdnjave, kronske cerkve sv. Matjaža, predsedniške palače in ogromne nacionalne galerije. Preden se odpravimo proti domu se bomo zapeljali še do Gerhardovega hriba, ki se dviga nad grajskim kompleksom. Na vrhu hriba stoji Spomenik svobodi, ki je eden od pomembnih simbolov mesta, poleg pa je trdnjava iz 19. stol. imenovana Citadela, od koder je možen dih jemajoč pogled na mesto. S čudovito kuliso v mislih se bomo odpravili proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

PONUDBA VKLJUČUJE:

  • 1x nočitev z zajtrkom v hostlu v središču mesta v več posteljnih sobah,
  • organizacijo dvodnevnega izleta v Budimpešto,
  • prevoz s turističnim avtobusom po programu,
  • turistično vodenje/spremljanje po programu,
  • vstopnino na večerno zabavo,
  • zunanje oglede po programu,
  • prijavnino in turistično takso.

DODATNA PONUDBA:

  • panoramska vožnja z ladjico po reki Donavi – 10 €

ŠOUP si pridržuje pravice, da v primeru poslabšanja epidemioloških razmer ali zaradi novih odlokov v katerikoli državi odpove dogodek in vrne denar.

Več informacij: info@soup.si