Šport
petek, 26. maj 2023

Državno univerzitetno prvenstvo v futsalu in odbojki

Tudi naše ekipe so se borile za medalje!

V sredo, 24.5.2023, smo se z našimi ekipami, ženske odbojke, moške odbojke in moškega futsala, odpravili na Državno Univerzitetno prvenstvo v Maribor.

Stene dvorane na Vrbanski so pokale. Tokrat ne po šivih, marveč so se stene tresle od številnih odbojkarskih žog, ki so s polno energije letele po zraku. Tako študentke kot študenti so se namreč pomerili na Državnem univerzitetnem prvenstvu v odbojki. Nasproti so si stali študenti Univerze v Mariboru, Univerze v Ljubljani in Univerze na Primorskem.

Na eni strani telovadnice so tekmovanje otvorile Ljubljančanke in Primorke, na drugi so se Mariborčani pomerili proti Primorcem. Mariborski dečki so primorske rojake prepričljivo ugnali z 2:0, Ljubljančanke pa so z enakim rezultatom premagale Primorke. Primorke so se nato spopadle s svojimi sestrami Štajerkami, a so znova doživele poraz. Medtem so na drugem koncu dvorane Ljubljančani slavili zmago nad Primorci. Zadnji tekmi sta tako na ženskem kot na moškem koncu potekali med Mariborčani in Ljubljančani.

Medtem, ko so se odbojkaši merili pod Kalvarijo, so se nogometaši v Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja pomerili v futsalu. Tekmo so otvorili nogometaši iz Ljubljane, ki so se pomerili s Primorci. Sledila je tekma med vedno kolegialnimi Mariborčani in Primorci. Državno univerzitetno prvenstvo v futsalu pa se je zaokrožilo z zadnjo tekmo, ki je v Sloveniji bolj poznana pod imenom “večni derbi” – pomerili so se namreč Ljubljančani in Mariborčani. 

Kje drugje pa se bolj spodobi zaključiti univerzitetno prvenstvo in podeliti nagrade kot naravnost v študentski dnevni sobi. Štuk je tako gostil zmagovalce, ki so si pred podelitvijo privoščili še nekaj za pod zob in nekaj za po grlu.

Tretje mesto v ženski odbojki je tako odnesla Univerza na Primorskem. Univerzi v Mariboru je pripadalo drugo, Univerzi v Ljubljani pa prvo. Primorski dečki so v obojki prav tako zasedli tretje mesto, a so se Mariborski dečki povzpeli na prvo, Ljubljanskim pa je pripadlo drugo mesto. Ko pa gre za futsal, je tudi večni derbi znova dobil svojega zmagovalca. Primorcem je znova pripadal bron, Mariborčani pa so odločno dobili derbi in si prislužili pokal. Ljubljančanom je tokrat pripadalo srebro.

 Marina BAJIĆ
 Marcel VRBNJAK
ikona snemalec Dejan ZVONAR https://www.instagram.com/reel/CsqYKsWooOW/?utm_source=ig_web_copy_link&igshid=MzRlODBiNWFlZA%3D%3D