Splošno
petek, 17. november 2023

Mednarodni dan študentov

Danes obeležujemo mednarodni dan študentov.

17. novembra obeležujemo mednarodni dan študentov, na dan, ko so se češki študenti uprli nacistični zasedbi praške univerze in za to plačali s svojimi življenji. 

Študentska organizacija Univerze na Primorskem se zelo dobro zaveda svojega pomena na lokalni in državni in nikakor ne bomo ostali tiho, ko bo govora o interesih ter potrebah študentov po celotni Sloveniji. Od vsake vlade pričakujemo, da sistemsko pristopi k reševanju problemov, ki tarejo mlade. Ob Mednarodnem dnevu študentov želimo opozoriti, da mladi, študenti in dijaki nikakor nismo apatični in želimo aktivno prispevati k razvoju družbe na različnih področjih. Na ŠOUP obljubljamo, da bomo tudi naprej branili vsakega izmed vas ter, da bomo za vas pripravili veliko število zanimivih projektov in aktivnosti. 

Študenti se tudi danes soočamo z velikimi izzivi na različnih področjih. Študentska organizacija Univerze na Primorskem se bo, skupaj z ostalimi študentskimi organizacijami, borila za pravice študentov, ki so, v luči napovedane zamrznitve socialnih transferjev, izjemno pomembno. Na Študentski organizaciji Univerze na Primorskem si želimo, da bi skupaj s ključnimi deležniki poiskali rešitve za vse tiste študente, ki potrebujejo sistemske rešitve na različnih področjih. Ob tem pomembnem mejniku je svoje razmišljanje v izjavi podal tudi predsednik ŠOUP, Alen Mujkić. 

“Drage študentke in študentje. Danes praznujemo mednarodni dan študentov. To je pomemben opomnik na boj, ki smo ga študenti bili v preteklosti in tudi danes so pred nami zanimivi izzivi, s katerimi se moramo soočiti. Želim si, da bi ta dan vsi študenti preživeli čim lepše  in vam izrekam iskrene čestitke ob tem pomembnem mednarodnem dnevu.”-  Alen Mujkić, predsednik ŠOUP.

Zanimivo /povezane novice