Splošno
četrtek, 22. avgust 2024

Razpis za Zoisovo štipendijo za šolsko oz. študijsko leto 2024/2025

Bodoči dijaki in študenti, počasi se bližajo roki za oddajo vlog za Zoisovo štipendijo. Imate še kakšno vprašanje pri izpolnjevanju vloge?

Vabljeni na eno od dveh brezplačnih spletnih delavnic, ki ju za vas pripravlja Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije konec avgusta in v začetku septembra.

Na spletnih delavnicah bodo predstavili razpis, pogoje in novosti.

Glavna novost, ki začne veljati z letošnjim šolskim oz. študijskim letom 2024/2025 je, da lahko skupaj s Zoisovo štipendijo, ki je namenjena dijakom in študentom za doseganje izjemnih dosežkov, prejemate tudi državno štipendijo, ki jo dodelujejo pristojni centri za socialno delo.

Na spletnih delavnicah vas bodo vodili tudi skozi izpolnjevanje vloge, ob tem pa odgovorili na morebitna vprašanja, ki se pred oddajo vloge še porajajo.

Vabljeni tako tisti, ki se prvič prijavljate za dodelitev, in tisti, ki v šolskem oziroma študijskem letu 2024/2025 prehajate na višjo raven oziroma stopnjo izobraževanja.

Rok za oddajo vlog je za dijake 9. 9. 2024 in za študente 10. 10. 2024.

Prijavite se lahko na eno od dveh spletnih delavnic, ki bosta potekali:

  • v četrtek, 29. 8. 2022, ob 16. uri (prijava),
  • v četrtek, 5. 9. 2024, ob 16. uri (prijava).

Povezavo do dogodka vam bodo najkasneje en dan pred dogodkom posredovali na e-naslov, ki ga boste zabeležili v prijavi na delavnico.

Več informacij o razpisu za Zoisove štipendije.

Rok za oddajo vloge za štipendijo za deficitarne poklice za šolsko leto 2024/2025

Štipendije za deficitarne poklice so namenjene dijakom, ki se izobražujejo za poklice, za katere na trgu dela ni dovolj kadra glede na potrebe delodajalcev.

Vlogo je možno oddati do 30. 9. 2024.

Več informacij o razpisu za štipendije za deficitrne poklice.

Druge možnosti štipendiranja

Izmenjevalnica

Sklad mladim omogoča iskanje kadrovskih štipendij. Delodajalci lahko preko aplikacije Izmenjevalnica oddajo potrebe po kadrovskih štipendistih, kjer so načeloma zbrane kadrovske štipendije na enem mestu. Mladi lahko torej informacije o razpisanih kadrovskih štipendijah iščejo preko Izmenjevalnice, kjer delodajalci oddajo svoje potrebe po kadrovskih štipendistih za posamezno šolsko/študijsko leto (trenutno so že objavljene vse razpisane štipendije, ki bodo na voljo s šolskim oziroma študijskim letom 2024/2025). Informacije pa lahko iščejo tudi na spletnih straneh Regionalnih razvojnih agencij - RRA, kjer tudi objavljajo zbrane potrebe delodajalcev po štipendistih, ali spremljajo objave delodajalcev v njihovih internih glasilih, na spletnih straneh, v javnih občilih itd.

Objave drugih organizacij

Na svoji spletni strani sklad objavlja tudi informacije o razpisih oziroma štipendijah drugih domačih in tujih ustanov, organizacij, ki podeljujejo štipendije.

KONTAKT

Za kakršne koli dodatne informacije so dosegljivi vsak dan med 9. in 14.30, v sredo do 16. ure in v petek do 13.30 na:

  • T: 01 43 45 897
  • E: zoisi@sklad-kadri.si ali deficitarne@sklad-kadri.si