Splošno
petek, 16. september 2022

Seja Skupščine Obalne dijaške skupnosti

V sredo, 14. septembra, je potekala 1. redna seja Skupščine Obalne dijaške skupnosti (ODS), ki jo sestavljajo poslanci iz vseh obalnih srednjih šol.

Dijaki so izvolili novo predsedstvo ODS v sestavi: Anabel Todorović (predsednica) in Martin Bordon, Maj Komac, David Plavšić ter Nik Zlatič (člani predsedstva).

V preteklem mandatu je ODS za dijake organiziral več obšolskih dejavnosti, s katerimi smo dijakinjam in dijakom omogočili sprostitev, zabavo in jih opremili z novimi veščinam. Dijaki so se imeli priložnost preizkusiti v adrenalinskem paintballu, drsanju v koprski taverni, kolesarili so ob slovenski obali, nedavno pa so se odpravili na celodnevni izlet v aquapark Istralandia. 

Poleg sklopa treh predavanj o življenjskih veščinah, so organizirali tudi priprave na maturo iz matematike. 

»Veseli me, da bomo lahko z ekipo, sicer v nekoliko drugačni sestavi, tudi v tem šolskem letu nadaljevali z že ustaljenim in preverjeno uspešnim načinom dela. Dijaki smo vedno bolj povezani, družimo se ob najrazličnejših priložnostih in si izmenjujemo izkušnje ter si pomagamo. Znamo se zabavati in sprostiti, prav tako pa tudi spoštljivo in tvorno razpravljati o dijaški problematiki.«