Splošno
petek, 19. januar 2024

Te zanima prostovoljska izkušnja na področju multimedije in trajnosti v mladinskem centru?

Uresniči svoje sanje na prostovoljski izkušnji v Španiji!

Posredujemo informacijo v zvezi z izjemno priložnostjo za mlade med 18. in 30. letom starosti, ki bi želeli razširiti svoje kompetence in izkušnje ter s tem izboljšati svojo zaposljivost. V okviru programa Evropska solidarnostna enota (ESE) trenutno poteka prostovoljska aktivnost v Španiji, ki bi lahko mladim predstavljala pomemben korak k boljši prihodnosti. 

Sodelovanje na prostovoljski aktivnosti predstavlja izjemen način za pridobivanje novih kompetenc, razširjanje socialne mreže ter izboljšanje zaposljivosti. Mnogi prostovoljci so nam že poročali o izredno pozitivnih izkušnjah, ki so jim odprle nove možnosti v karieri.

Ste stari med 18 in 30 let in zainteresirani za delo z mladimi, multimedijo in organizacijo dogodkov ali ekološko vrtnarjenje? Bi želeli 12 mesecev preživeti v Španiji? Če ste na obe vprašanji odgovorili z DA, ste točno to, kar išče PINA!

Datumi aktivnosti: april 2024 – april 2025 (trajanje 12 mesecev)
Gostiteljska organizacija: Ayuntamiento de Ribadavia OMIX
Starost: 18-30 let
Lokacija: Ribadavia, Španija
Rok za prijavo: 31. januar 2024 

OPIS AKTIVNOSTI

Prostovoljec ali prostovoljka bo vključen_a v dejavnosti, ki potekajo v mladinskem centru v občini Ribadavija. Naš namen je omogočiti njihovo vključitev v dejavnosti, ki bodo mladim v naši organizaciji in regiji omogočile boljše razumevanje različnih kultur in razširili zavedanje o Evropi. Skupaj bomo ustvarjali projekte, ki bodo na zabaven in poučen način mladim prinesli nepozabne izkušnje. Pridruži se nam in skupaj bomo gradili bolj povezano in raznoliko evropsko skupnost.

Gostili bomo 4 prostovoljce_ke, ki se bodo aktivno vključili v lokalno družbeno življenje. Skupaj s stalnim osebjem Mladinskega informacijskega centra (OMIX) bodo prostovoljci ali prostovoljke sodelovali tudi pri aktivnostih v drugih institucijah in organizacijah iz Ribadavije – kulturni dom, socialno službo, okoljevarstveno in turistično informacijsko pisarno.

Mladi bodo organizirali, razvijali in ustvarjali kulturne dogodke in informirali mlade na lokalni in mednarodni ravni. Širili bodo informacije o prihajajočih dogodkih v mestu ter pomagali mladim in otrokom, da se bolj aktivno vključijo v odločanje o občinskih zadevah in drugih lokalnih dejavnostih.

Poleg tega bodo prostovoljci in prostovoljke programa ESE imeli_e priložnost sodelovati na lokalnih dogodkih, ki potekajo v Ribadavii skozi leto, kot so Festa Da Istoria (srednjeveški festival), Noite Meiga (noč čarovnic), Arteficial Music Festival, Mostra Internacional Teatro (mednarodni gledališki festival), v podcastu OMIX, v našem ekološkem vrtu itd.

PROFIL UDELEŽENCEV ali UDELEŽENK

Čeprav bodo mladi lahko sodelovali pri vseh vrstah nalog in imeli svobodo, da organizirajo dejavnosti po lastni izbiri, želimo ustvariti ekipo z različnimi interesi in veščinami. Da bi dopolnili našo ekipo, trenutno še posebej iščemo naslednja dva profila:

AUDIO-VIZUALNO

  • ustvarjanje, snemanje in urejanje podcastov,
  • fotografija in ustvarjanje videoposnetkov,
  • komunikacija in promocija prek družbenih medijev ter upravljanje spletnega mesta (WordPress),
  • pomoč pri tehničnem delu dogodkov in dejavnosti.

TRAJNOST

  • delavnice na vrtu in povezane s krožnim gospodarstvom, predelavo odpadkov, okolju prijaznimi dejavnostmi, …
  • skrb za zeleni/trajnostni del festivalov, projektov in dejavnosti.
  • deljenje nasvetov in ozaveščanje o trajnosti prek (družbenih) medijev.

Vas zanima več? Preverite INFOPACK. 

NAMESTITEV, PREHRANA IN PREVOZ

Vsi prostovoljci in prostovoljke bodo:

  • na začetku vsakega meseca prejeli žepnino v višini 160 € in dodatek za prehrano v višini 150€. Na ta način bodo imeli možnost kupiti, kar potrebujejo, in pripraviti hrano po svojem okusu,
  • registrirani v shemo ESE zavarovanja HENNER,
  • prejeli prispevek za potne stroške (znesek bo izračunan glede na prevoženo razdaljo prostovoljca),
  • živeli v stanovanju v Ribadaviji, v lastni enoposteljni sobi. Stanovanje ima štiri spalnice, dnevno sobo, kuhinjo, dve kopalnici in balkon. Poleg tega so na voljo vsi potrebni pripomočki za življenje (pralni stroj, odeje, brisače, posoda itd.). Nahaja se v bližini delovnega mesta.

 USPOSABLJANJE MED AKTIVNOSTJO

Med prostovoljsko izkušnjo bodo prostovoljci in prostovoljke prejeli:

  • mentorja za osebno podporo,
  • možnost obiska tečaja španskega jezika,
  • razvoj multimedijska znanja in spretnosti,
  • izboljšali znanje postprodukcije fotografij/video posnetkov,
  • nadgradili znanje na področju trajnostni in vrtnarjenja,
  • možnost za razvoj osebnega projekta,
  • spoznali proces nastajanja izobraževalnih vsebin in strukturo priprave izobraževalnih delavnic,
  • dostop do storitev, ki jih ponuja občina (telovadnica, bazen, teniško igrišče itd.),
  • izkušnje pri delu z mladimi in najstniki iz Galicije,
  • spretnosti neformalnega poučevanja,
  • potrdilo Youthpass, uradno orodje za priznavanje neformalnega in priložnostnega učenja v mladinskih projektih.

 DELOVNI ČAS PROSTOVOLJCA_KE

Zjutraj bo prostovoljec_ka delal_a od 9:30 do 14:30 ure od ponedeljka do petka ter občasno popoldne od 17:00 do 20:00 ure. Prostovoljec_ka bo delal_a 30 ur na teden od ponedeljka do petka in ima 24 dni dopusta. Naloge bodo razdeljene med različne občinske ustanove, kot so mladinski informacijski center in kulturni dom. Popoldnevi bodo namenjeni tudi udeležbi na jezikovnih tečajih prek spletne jezikovne podpore, odvisno od potreb po učenju.

 PRIJAVA

Zainteresirane/-i izpolnite elektronsko prijavnico v angleškem jeziku. Elektronski prijavi je potrebno priložiti življenjepis (prav tako v angleškem jeziku) ter zapisati referenčno številko vpisa v bazo Evropske solidarnostne enote (ESE). Za vpis obiščite spletni portal: https://europa.eu/youth/solidarity_sl.

Rok za prijavo je sreda, 31. januarja 2024.

Če imate vprašanja, kontaktirajte terminal@pina.si.