Šport
ponedeljek, 16. januar 2023

V novem letu prvi zbirali točke futsalerji

Liga se nadaljuje s polno paro

V ponedeljek, 09.01.2023 se je v telovadnici STŠ odigral 3. krog Univerzitetne futsal lige 2022/23. Leto smo otvorili z dvema zanimivima dvobojema in uspešno začeli novo leto v športnem duhu. 

Prvo tekmo sta odigrali Fakulteta za vede o zdravju (FVZ) in Fakulteta za pomorstvo in promet (FPP). Tekma se je začela mirno, prvi gol smo zabeležili v 6. minuti prvega polčasa, ko je Zupančič Tilen zadel za ekipo FVZ, kljub temu, da je veliko več priložnosti za zadetek v prvih 10-ih minutah, imela ekipa FPP, ki pa ni in ni mogla doseči gola. Sreča se jim je končno nasmehnila v 12. minuti, ko je Tonejc Matija svojo ekipo pripeljal do izenačenja z atraktivnim zadetkom. Prvi polčas se je končal z rezultatom 2:1 v korist ekipe FVZ, saj je Cvek Kristijan v 14. minuti s svojim golom priskrbel ekipi bolj sproščeno pavzo med dvema polčasoma. Na začetku drugega polčasa je Cvek Kristijan ponovno pokazal svojo dobro formo in prispeval še en zadetek v 4. minuti, za 3:1. Na drugi strani, je to prisililo ekipo FPP, da je zbrala svoje moči. Sledila je dobra igra z veliko napadi, kar je ekipi FPP omogočilo doseči izenačenje, z dvema goloma. Prvi gol v 10. minuti je prispeval Zonta Tadej, za izenačenje v 13. minuti pa Mignotti Lucas. Tako sta si ekipi razdelili po eno točko na lestvici v skupnem seštevku.

Zupančič Tilen, iz ekipe FVZ je tekmo pokomentiral tako: "Ponovili smo lanski finale in zato smo že pred začetkom pričakovali težko tekmo. Nekaj igralcev v naši ekipi je manjkalo zaradi bolezni, zato smo se tekme lotili taktično in se od začetka postavili v obrambo. Tekma se je končala s 3:3, kar se mi zdi pošten izid glede na potek tekme."

V drugi tekmi, sta se pomerili ekipi Fakultete za turistične vede (Turistica) in Pedagoške fakultete (PEF). Tekma se je začela z mirnim prvim polčasom. Obe ekipi sta imeli kar nekaj priložnosti za zadetke, a je bila obramba na obeh straneh izjemno uspešna. Prvi so priložnost izkoristili igralci PEF, ko je Hohnjec Jan konec prvega polčasa dosegel gol, kar je ekipo PEF popeljalo v vodstvo. Drugi polčas se je, tako kot prvi, začel bolj lahkotno. Nato pa se je v ekipi Turistice zgodil hiter preobrat. Z dvema zadetkoma, v 10. in 14. minuti, s strani Kevina Novaka, je prišlo do preobrata na semaforju. Ekipa PEF je bila na srečo zbrana in je v 14. minuti z golom Matije Kosmača hitro odgovorila na dobre poteze nasprotne ekipe, kar jim je omogočilo izenačenje na 2:2, kar je bil tudi končni rezultat dvoboja. Tudi tokrat sta si ekipi v skupnem seštevku razdelili po eno točko na lestvici in lahko smo prepričani, da bodo vse tekme do konca letošnje lige še kako zanimive. 

Hohnjec Jan iz PEF-a je po tekmi izjavil: "Tekmo smo štartali napadalno in proti koncu prvega polčasa tudi povedli z zadetkom za 1:0. Žal pa nam je v drugem polčasu padla zbranost in koncentracija, zaradi česar smo prejeli 2 hitra zadetka nasprotne ekipe. V zadnji minuti tekme nam je uspelo priti do zadetka za rezultat 2:2. S samim izidom tekme nismo bili najbolj zadovoljni, saj smo šli na zmago, zato gremo v naslednjo tekmo toliko bolj motivirani in željni zmage."

Naslednjič se na futsal ligi vidimo v februarju!