Sociala
torek, 05. januar 2021

Zaključek humanitarne akcije

Študenti se zahvaljujejo za pomoč pri zbiranju daril za otroke

V ponedeljek, 21. 12. 2020je v Domu Malči Beličeve potekal prihod Dedka Mraza, ki je otroke obdaril s tudi s pomočjo zbranih donacij akcije, ki so jo organizirali študenti oddelka za arheologijo. Skupaj je to pomenilo 1460 Eur denarnih prispevkov ter dva polna avtomobila šolskih potrebščin, oblačil, igrač in priboljškov.

Vsak otrok je od Dedka Mraza prejel darilo z materialom zbranim iz donacij, obenem pa še darilni bon za 20 eur v Cityparku. Dodatno so za vsakega otroka kupili še čips, bobi palčke, bombone, stekleničko za vodo in družabne igre, ki so si jih želeli za skupino.

Kljub ukrepom, je bil obisk Dedka Mraza čaroben, saj jih je obdaril na prostem, skupaj s škrati. Vsaka vzgojna skupina je ob sprejemu zapela, ena pa je Dedka Mraza pričakala celo s harmoniko. Daril so bili otroci zelo veseli in se Dedku Mrazu (ter arheološkim pomočnikom) iskreno zahvaljujejo.

Ob tej priložnosti se želimo za izkazano dobrosrčnost in radodarnost zahvaliti tudi organizatorji – vsem arheologinjam/-ogom ter njihovim kolegicam/egom, še posebej tistim iz Biotehniške fakultete, ki so prijazno pomagale pri zbiranju darilc. Posebna zahvala gre tudi skupini Stik, za večjo finančno donacijo, Arheoportalu za oglaševanje ter Študentski organizaciji Univerze na Primorskem za oglaševanje in ponujen prostor za zbiranje v južno primorski regiji. Posebna zahvala gre tudi vodstvu našega Oddelka za arheologijo, ki nam je letos ponovno omogočilo, da zbiralno akcijo izvedemo pod njegovim okriljem.

Naj Vam prihajajoči prazniki obilno povrnejo izkazano dobrosrčnost ter prinesejo zdravja, veselja in uspehov!
Organizatorji Tadej Špindler, Primož Kolenc, Lana Nastja Anžur