Šport
torek, 21. junij 2022

Zastava FISU bo leta 2024 plapolala v Kopru

FISU Svetovno univerzitetno prvenstvo v športnem plezanju

 

Prejšnji teden je v Innsbrucku, Avstrija, potekalo FISU Svetovno univerzitetno prvenstvo v športnem plezanju. Tekmovanja se je udeležila tudi slovenska ekipa, in sicer tri tekmovalke v balvanih in težavnostnem plezanju, Brina Pirc, Kaja Skvarč Božič in Julija Verbuč, trener Enej Novak ter predstavnica organizatorja naslednjega univerzitetnega prvenstva Ana Kocjančič (Univerzitetna športna zveza Primorske - UŠZP).

Vzdušje na tekmovanju je bilo enkratno. Tako v slovenski ekipi kakor tudi med ostalimi udeleženci. Prav vsi so bili navdušeni nad organizacijo celotnega dogodka in nad plezalnim centrom KI - Kletterzentrum Innsbruck, ki je eden najboljših na svetu.


Udeleženci so se lahko pomerili v vseh treh disciplinah športnega plezanja, hitrostnem, težavnostnem in balvanskem. Prav vse discipline bomo leta 2024 lahko  spremljali tudi v Kopru, saj bodo v kratkem zaključena dela na Plezalnem centru Plusclimbing Koper, kjer bo UŠZP organizirala naslednje FISU Svetovno univerzitetno prvenstvo v športnem plezanju.


Prvenstvo v Innsbrucku se je pričelo v ponedeljek 13.6.2022 s slavnostno otvoritvijo in zaključilo 17.6.2022 z zaključno slovesnostjo in predajo zastave FISU. Ta je iz rok predstavnika letošnjega organizacijskega odbora Gernota Haupfaufa prešla v roke predstavnika FISU Kemala Tamera in predana naprej v roke Ane Kocjančič, predstavnice organizacijskega odbora naslednjega prvenstva. Predaja zastave je bila zaključna gesta letošnjega prvenstva, ki je bil več kot uspešeno. Na UŠZP si bomo prav tako prizadevali organizirati tekmovanje na vrhunski ravni, saj si Koper, naši in tuji študenti ter ostali obiskovalci to vsekakor zaslužijo.