APZ UP
ponedeljek, 18. januar 2021

Doniraj del dohodnine organizaciji po tvoji želji!

Do konca maja svoj del dohodnine (1 %) lahko brezplačno namenite ADUP.

Akademskemu društvu Univerze na Primorskem (ADUP), v sklopu katerega deluje Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem (APZ UP), je Ministrstvo za Kulturo RS decembra leta 2010 podelilo naziv Društvo v javnem interesu. ADUP se je uvrstil na seznam upravičencev do donacij za leto 2020, zato v društvu pozivamo vse, ki vam zbor s številnimi dogodki in pesmijo ogreva srce, izpolnite OBRAZEC za namenitev dela dohodnine. 

Ali veste, da lahko del dohodnine donirate organizaciji po vaši izbiri?

Vsi, ki oddajajo dohodninsko napoved v Sloveniji (torej so davčni zavezanci), lahko do 1 % dohodnine, odmerjene po zakonu o dohodnini od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, med drugim namenijo tudi za financiranje nevladnih organizacij. Na tak način imajo možnost donirati določena sredstva za delovanje organizacij, ki prispevajo k bolj kakovostnemu bivanju v naši družbi. Donacija 1 % dohodnine je brezplačna. To pomeni, da gre za dohodnino, katero ste državi Sloveniji že plačali. V kolikor zahtevka ne pošljete, si država ta del zadrži. 

Informacije o načinu donacije so dostopne TUKAJ.

Obrazec za namenitev dela dohodnine lahko kot zavezanci oddate do 31. maja 2021, in sicer:
elektronsko preko storitev elektronskega poslovanja FURS eDavki,
osebno ali po pošti pri pristojnem finančnem uradu

Podprite naše društvo in nam omogočite, da pridobimo dodatna sredstva za svoje delovanje in izvajanje aktivnosti, ki lepšajo naš in vaš vsakdan. Že vnaprej se vam lepo zahvaljujemo.